Fotogalerie
Kurz vaření - Střípky z ajurvédské kuchyně
Po roce hostila naše Petříkovská kuchyně další kurz vaření, tentokrát inspirovaný ajurvédskou kuchyní...a bylo to báječné! Sešlo se 8 moudrých žen, povídaly jsme si o tom, jak přistupovat k vaření jako k rituálu, proč je tak důležitá dobrá nálada kuchařky i jak vybírat suroviny. A uvařily jsme zase spoustu jídla. Tradiční pestré kari s basmati rýží, kormu s květákem a hráškem, dhal na tři způsoby s plackami čapátí, pikantní broskvové čatní a jako dezert byl letní borůvkový koláč s krémovým přelivem a nechyběl ani voňavý masala chai.
Ještě jednou děkuji všem ženám za jejich otevřenost, trpělivost a spolupráci a moc se těším na další tvořivé soboty.
Užívejte hezkých letních dní...Vaše Iva*